Kontakt Mapa serwisu

Wyszukiwarka

Szkolenia kulinarne

Wariacje kulinarne, nowe trendy sztuki kulinarnej

Zapszaszamy do udziału w szkoleniach kulinarnych:

1. Carving - sztuka dekoracji potraw.

Polega na wycinaniu dekoracji z warzyw i owoców, którymi dekorujemy stoły szwedzkie i bankiety. Dziedzina ta bardzo rozwija się w dzisiejszej gastronomii.

2. Technika przygotowań potraw z ryb (ryby świata).

Sporządzanie potraw z ryb i owoców morza, poprzez wydobycie nowymi technologiami właściwości smakowych i aromatycznych. Różnorodne sposoby serwowania ryb i owoców morza - kreatywne łączenie smaków.

3. Sałatki świata - zakąski zimne i gorące.

Sporządzanie dań lekkostrawnych poprzez kreatywne łączenie kuchni różnych narodów.

4. Trendy i techniki kulinarne (kuchnia fusion, kuchnia molekularna, gotowanie w delcie, techniki gotowania w próżni).

Nowe technologie wykorzystywane w nowoczesnej kuchnii, minimalizowanie strat wagowych, wydobywanie efektywnych smaków poprzez ograniczenie strat witamin i składników mineralnych.

5. Kuchnia pięciu przemian - zdrowa żywność (light fittnes).

Kreatywne łączenie smaków i dobór składników, połączenie kuchnii azjatyckiej z kuchnią europejską. Komponowanie potraw w sposób zabezpieczajączający dzienną rację zapotrzebowania naszego organizmu poprzez dostarczenie wszystkich składników mineralnych i witamin.

 

Szkolenia realizujemy wspólnie z Podkarpacką Akademią Kulinarną.

 

Czas trwania każgego z kursów: 16 godz. (2 dni).